Traktorkort

För att ta traktorkort måste du vara minst 16 år (dispens kan ges vid 15 års ålder), och ger rätt att köra traktor, motorredskap klass II eller moped klass II på allmän väg.

Du behöver INTE något traktorkort om du enbart kör kortare sträckor på väg eller om du kör till- eller från en arbetsplats eller mellan en gårds ägor.
Om du har AM-behörighet (moped klass I) ger detta körkort rätt att köra traktor. AM-behörigheten kan du ta från 15 års ålder och kräver endast ett teoriprov (teoriprov krävs även för traktorkort).

Inför teoriprovet
Teoriprovet innehåller 65 frågor, för godkänt krävs minst 52 rätt. Provtiden är 50 minuter.

Du kan öva med KTP Trafikskola för AM-behörighet som är anpassat för moped klass I. Programmet kan beställas på beställning teoriprogram.

Kostnaden för teoriprovet är 325 kr (samma för AM-behörighet) efter klockan 18 på vardagar och helger kostar det 400 kr. Se även vad kostar körkortet.

Ref id: VC 2892-42

Pratbubbla 2 Kommentarer

Avatar

moped bm 2021-06-02

Hej 2017 tog jag moped klass 2 kort på stureskörskola i nyköping. det var 10 timar tiori 5 per dag. nu undrar jag om teori är obligatorisk före traktorkort a ?

Avatar

klas lyzell 2017-08-21

Hej1 jag var inne hos Mohlins cykel och motor och hörde om klass1 mopeder men det är bara am-körkort som gäller till klass1 mopeder fast jag har klarat mitt traktorkort innan 09

Skriv en kommentar

Jag är inte en robot.

CAPTCHA