Om omkörningsregler

Sök bland frågor

Om omkörningsregler

Följande fråga dyker upp i era prov: "Vilket påstående är riktigt? Rätt svar: Omkörning är aldrig tillåten innan ett obevakat övergångsställe." I reglerna står det: Omkörningsförbud råder samband med obevakade övergångsställen och cykelöverfarter. Undantag: Tillåtet att passera i låg fart (så att du hinner stanna) om det finns fler än ett körfält i din färdriktning och något av följande uppfylls: *Körfälten leder till olika färdmål. *Det är tät kö i alla körfält. *Det sker i anslutning till en korsning. Hur kan svaret vara korrekt? Skiljer ni på "passera i låg fart" och "köra om?" Mvh/Nina

Svar
Det anses inte vara en omkörning om något av de undantag du nämnt är uppfyllda. Samma princip gäller på vägar där hastigheten är mer än 70 km/h: du får passera på vänster sida om körfälten leder till olika färdmål det är är kö i alla körfält, etc.

Pratbubbla 1 Kommentarer

Avatar

Edvin 2020-09-29

Hej jag har två till tre frågor. Får man köra om stillastående buss vid busshållplats om övergångställe finns framför bussen, får man köra om om en bil finns på vägrenen tex a-traktor moped eller bil med motorstopp.

Skriv en kommentar

Jag är inte en robot.

CAPTCHA

Fler frågor och svar

Behåller jag behörigheterna

Körkortsteori frågor på engelska

Något till godo för MC kort

Kläder vid mc körning

Hur förnya körkortet

Hur göra om tappat körkortet

Körkortsprogram CE

Läkar och synintyg

Krävs lämplighetsintyg

Behålla körkortet vid indragning

Skicka fråga

Har du en fundering kring körkorts- eller trafikregler som du vill ha svar på. Skicka en fråga till Korkortsteori.se.
Vi återkommer så snart vi kan, svaret får du direkt till din e-post.

Frågan kan även komma med på forumet där andra användare kan bidra med ett svar.

Om du är kund och har en fråga kring KTP Trafikskola eller vid support, vänligen kontakta Korkortsteori.se här.

Namn

E-post

Rubrik

Fråga

Jag är inte en robot.

Frågor och svar

Frågorna och svaren kring körkort och trafikregler är breda ämnen. Där många olika typer av frågor kan förekomma därför finns frågorna uppdelade i flera olika kategorier.
Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka in din fråga till oss via formuläret på denna sida. Du kan även prova använda sökfunktionen, det räcker om du skriver någon del av ordet du söker för att få ett resultat.