Vad gäller vid vänstersväng

Sök bland frågor

Vad gäller vid vänstersväng

Vad gäller vid vänstersväng? (Alltså regler om jag svänger vä och blir påkörd bakifrån). Och. Om jag blir omkörd av en bil som är tätt följd av en till bil, som också kör om mig? Får bil 2 göra en sådan omkörning? Dessutom har jag en husbil framför mig som även den omkörs av dessa två bilar

Svar
När det gäller vänstersväng säger reglerna att du endast får svänga om det kan ske utan hinder för mötande trafik och utan fara eller onödigt hinder för bakomvarande trafik. För att underlätta skall man blinka i god tid samt hålla till höger i filen om du tvingas stanna. Om man blir påkörd bakifrån är det Polisens uppgift att utreda hos vem skulden ligger. När det kommer till omkörningar så är det tillåtet att flera bilar passerar till vänster om dig så länge de inte skapar en fara för andra trafikanter. Det är även tillåtet att passera flera fordon under en omkörning så länge det inte skapar en fara för mötande fordon eller för fordonen man passerar.

Skriv en kommentar

Jag är inte en robot.

CAPTCHA

Fler frågor och svar

Körkortstillstånd har gått ut

Moped i Norge

Teori på persiska

Byta utländskt körkort

Kunskapsfrågor på turkiska på CD

Köra upp efter teorin

Moped på huvudled

Köra fyrhjuling oregistrerad

Få tillbaka körkort

Ingår grundteori

Skicka fråga

Har du en fundering kring körkorts- eller trafikregler som du vill ha svar på. Skicka en fråga till Korkortsteori.se.
Vi återkommer så snart vi kan, svaret får du direkt till din e-post.

Frågan kan även komma med på forumet där andra användare kan bidra med ett svar.

Om du är kund och har en fråga kring KTP Trafikskola eller vid support, vänligen kontakta Korkortsteori.se här.

Namn

E-post

Rubrik

Fråga

Jag är inte en robot.

Frågor och svar

Frågorna och svaren kring körkort och trafikregler är breda ämnen. Där många olika typer av frågor kan förekomma därför finns frågorna uppdelade i flera olika kategorier.
Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka in din fråga till oss via formuläret på denna sida. Du kan även prova använda sökfunktionen, det räcker om du skriver någon del av ordet du söker för att få ett resultat.