Körkortsprov klara provet

Sök bland frågor

Körkortsprov klara provet

Jag skrev körkortsprovet och teorin men klarade det inte, fick ej godkänt. Nu undrar jag hur länge har jag på mig att skriva teoriprovet? Kan jag skriva provet hur många gånger som helst? Har ni några tips på hur jag kan klara körkorts provet nästa gång jag skriver det? Det gäller körkort B för bil. Tack på förhand.

Svar
Vi beklagar ni inte lyckades klara kunskapsprovet till körkortet. Körkortsprov brukar ofta referera till förarprovet hos Trafikverket som avser teoriprov och uppkörning.
Du kan skriva teoriprovet hur många gånger som helst inom giltighetsperioden som är 2 månader. Det brukar dock tyvärr vara väntetid på att få en plats till att få skriva kunskapsprovet men detta varierar kraftigt mellan olika orter och perioder på året.

För att klara provet till nästa försök är tyvärr den enda vägen att plugga mera. Försök att fundera på vilka moment och trafikregler du känner dig osäker på och studera dessa närmare. Det är viktigt att man verkligen känner sig säker på körkortsteorin och trafikreglerna innan man skriver körkortsprovet. Du kan använda en körkortsbok eller körkortsprogrammet som finns på Korkortsteori.se för att plugga mer på de avsnitt du behöver komplettera.
Tänk på att både teoriprovet och körprovet måste vara godkända inom två månader. Om du varit sjuk en längre tid eller haft andra förhinder kan kan du ansöka om att få förlängd giltighetstid för att skriva om provet. Ansökan skickas till Transportstyrelsen och kan göras via deras blankett beställning.
Lycka till med körkortet och uppskrivningen!

Skriv en kommentar

Jag är inte en robot.

CAPTCHA

Fler frågor och svar

Kan inte aktivera

fick inte bekräftelse

Inloggning

Använd namn

C behörighet

Serbiska eller bosniska

Inloggning kommer ej in

Ljud till körkortsfrågor

C Behörighet!

Om uppkörning hos Trafikverket

Skicka fråga

Har du en fundering kring körkorts- eller trafikregler som du vill ha svar på. Skicka en fråga till Korkortsteori.se.
Vi återkommer så snart vi kan, svaret får du direkt till din e-post.

Frågan kan även komma med på forumet där andra användare kan bidra med ett svar.

Om du är kund och har en fråga kring KTP Trafikskola eller vid support, vänligen kontakta Korkortsteori.se här.

Namn

E-post

Rubrik

Fråga

Jag är inte en robot.

Frågor och svar

Frågorna och svaren kring körkort och trafikregler är breda ämnen. Där många olika typer av frågor kan förekomma därför finns frågorna uppdelade i flera olika kategorier.
Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka in din fråga till oss via formuläret på denna sida. Du kan även prova använda sökfunktionen, det räcker om du skriver någon del av ordet du söker för att få ett resultat.