Jag har hittat ett fel i erat ProgrammI den..

Sök bland frågor

Jag har hittat ett fel i erat ProgrammI den..

Hej jag har hittat ett fel i erat Programm. I den ena fråga sägs att "Det är tillåtet men olämpligt att köra om andra Fordon" i en Järnvägskorsning, men två frågor senare fick jag "Förbud mot omkörning gäller även i följande fall (även om inte vägmärke med omkörningsförbud finns): -Där sikten är skymd (exempelvis i kurvor). -Strax före eller på ett obevakat övergångsställe. -Strax före och i en vägkorsning. -Strax före eller i en järnvägskorsning. Vilket är rätt?

Svar
Omkörning vid en järnvägskorsning är aldrig tillåten om korsningen är obevakad. Om denna är bevakad genom ljud- och ljussignal, bommar är omkörning olämpligt men tillåtet. Vi kommer att justera texten så att skillnaderna mellan obevakade och bevakade korsningar tydligare framgår i texten.

Skriv en kommentar

Jag är inte en robot.

CAPTCHA

Skicka fråga

Har du en fundering kring körkorts- eller trafikregler som du vill ha svar på. Skicka en fråga till Korkortsteori.se.
Vi återkommer så snart vi kan, svaret får du direkt till din e-post.

Frågan kan även komma med på forumet där andra användare kan bidra med ett svar.

Om du är kund och har en fråga kring KTP Trafikskola eller vid support, vänligen kontakta Korkortsteori.se här.

Namn

E-post

Rubrik

Fråga

Frågor och svar

Frågorna och svaren kring körkort och trafikregler är breda ämnen. Där många olika typer av frågor kan förekomma därför finns frågorna uppdelade i flera olika kategorier.
Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka in din fråga till oss via formuläret på denna sida. Du kan även prova använda sökfunktionen, det räcker om du skriver någon del av ordet du söker för att få ett resultat.