Älg och omkörning till höger

Sök bland frågor

Älg och omkörning till höger

Vad gör man vid en sitvation om det rusar upp en älg på vägen? Får man köra om på en väg vid 100km/h till höger

Svar
Svår fråga då det beror på situationen b.la vilken typ av väg man befinner sig på vilken hastighet man håller, väglag och inte minst vilken typ av fordon man kör (mc, bil, lastbil etc). Men om man utgår från det vanligaste scenariot sker krock mellan personbil och älg på länsväg / riksväg vid skymning.
Om det inte finns några hinder på sidorna av vägen rekommenderar många att bromsa och styra mot sidan av vägen (åt höger) för att undvika kollision om en älg springer upp på vägen. Annars finns det inget annat val än att bromsa så hårt man kan och försöka undvika att komma över i vänster körfält för att inte frontalkrocka.

Omkörning till höger får ske om vägen har 2 körfiler åt samma riktning oavsett vilken hastighet som råder. För mer information se: Omkörning

Skriv en kommentar

Jag är inte en robot.

CAPTCHA

Skicka fråga

Har du en fundering kring körkorts- eller trafikregler som du vill ha svar på. Skicka en fråga till Korkortsteori.se.
Vi återkommer så snart vi kan, svaret får du direkt till din e-post.

Frågan kan även komma med på forumet där andra användare kan bidra med ett svar.

Om du är kund och har en fråga kring KTP Trafikskola eller vid support, vänligen kontakta Korkortsteori.se här.

Namn

E-post

Rubrik

Fråga

Frågor och svar

Frågorna och svaren kring körkort och trafikregler är breda ämnen. Där många olika typer av frågor kan förekomma därför finns frågorna uppdelade i flera olika kategorier.
Om du inte hittar svaret på din fråga kan du skicka in din fråga till oss via formuläret på denna sida. Du kan även prova använda sökfunktionen, det räcker om du skriver någon del av ordet du söker för att få ett resultat.