Cookie- och personuppgiftspolicy

KTP Trafikteori AB (556868-2826) (härefter vi, oss eller vår) är personuppgiftsansvarig för vår behandling av dina personuppgifter, beskriven i denna policy. Om du har några frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter är du varmt välkommen att kontakta oss via kundservice eller via e-post kontakt(a)korkortsteori.se

Här hittar du information om hur vi behandlar dina personuppgifter (Personuppgiftspolicy) samt information om vilka cookies som används på vår hemsida (Cookie policy).

Denna policy omfattar alla personuppgifter som samlas in genom Korkortsteori.se

Personuppgiftspolicy

Korkortsteori.se samlar in information om besökare på våra hemsidor, inklusive information om dig och hur du navigerar på sidan. Vi använder denna information för att förbättra din användarupplevelse och för att stödja vår marknadsföring och för att kunna erbjuda dig som kund att handla hos oss. Läs mer om cookies längre ner på denna sida.

Vi behandlar endast dina personuppgifter när vi har ett uttryckligt och specifikt syfte för det, när det syftet är uppfyllt kommer vi att radera personuppgifterna såvida de inte behövs för ett annat syfte, som beskrivs nedan.

Vår behandling av dina personuppgifter regleras av EU:s allmänna dataskyddsförordning (GDPR) samt nationell dataskyddslagstiftning.

Information som sparas Via oss när vi analyserar ditt beteende och din aktivitet i kommunikation vi skickar till dig, eller när du besöker vår hemsida (exempelvis IP-nummer, land, besökta sidor).

Från besökaren när du lämnar information till oss genom att skapa ett konto eller genomföra ett köp (exempelvis namn, e-postadress, betalningsinformation, artiklar, tillval.

Från tredje part exempelvis genom kreditprövning vid fakturaköp via Svea Ekonomi.

Varför behöver vi spara personuppgifter?
Uppgifterna är nödvändiga för att Korkortsteori.se ska kunna ge bästa service, kontakta dig och leverera varor. Vi ser till att dina personuppgifter är skyddade hos oss, och att behandlingen följer gällande dataskyddsregler.

Hur länge sparas dina personuppgifter
Kunduppgifter som genomförts sparas i 5 år från det datum att de registrerats. Kontaktuppgifter via kundservice sparas i 3 år.

Rätt till radering Du har rätt till att få dina personuppgifter raderade. Kontaka kundservice och begär att få dina personuppgifter raderade.

Cookie policy

När du besöker Korkortsteori.se lagras cookies / kakor på din dator. En cookie / kaka är en liten textfil som lagras i din webbläsare. Ingen personlig information lagras i våra cookies.

Nästan alla webbplatser använder cookies. De lagras i din dator för att hjälpa dig, vilket bidrar till att analysera hur webbplatsen används så att användarupplevelsen kan förbättras. I många fall är cookies nödvändiga för att man ska kunna tillhandahålla en viss tjänst på webbplatsen.

Analysverktyg
För att skapa en bättre upplevelse för dig använder vi olika analysverktyg som Google Analytics, som hjälper oss att samla in statistik om hur vår marknadsplats används.

För att avgöra vilka som besöker våra webbplatser använder vi cookies för att skapa demografisk och användarrelaterad statistik. Detta ger oss möjlighet att anpassa och skapa innehåll och tjänster som matchar dina och andra användares önskemål och intressen. Nedan beskrivs syftena för de cookies som används på webbsidan.

Bland annat används cookies från tredje part för att samla in statistik om dina besök hos oss. I sådant fall använder vi cookies för att t.ex. få veta vilka sidor du besöker och hur länge du besöker dem. I detta fall använder vi systemet Google Analytics som tillhandahålls av Google.

Du kan välja bort Google Analytics här: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Annonsering
Vi samarbetar med Google för att annonsera på vissa av våra sidor. Om du inte vill ta del av annonser kan du använda en annonsblockerare i din webbläsare.

Hemsidan innehåller komponenter från tredje part som t.ex. "Facebook-gilla" Dessa komponenter från tredje part innebär att ägaren till tredjepartskomponenten, t.ex. Facebook eller Google, tar emot tekniska data om din webbläsare, IP-adress, vilka sidor du besöker hos oss och liknande. Den behandling som ägaren till tredjepartskomponenten gör ligger utanför vår kontroll och rör endast dig och ägaren till tredjepartskomponenten.

Funktionalitet Det finns ett antal tekniska cookies som krävs för hantering av funktionaliteten på hemsidan. Tex när du tar del av våra teoriprov eller genomför ett köp. Dessa är nödvändiga för att hålla reda på provresultat eller för att du ska kunna genomföra en beställning.

Hur undviker jag cookies? Om du inte vill ta emot cookies kan du antingen blockera alla cookies, radera befintliga cookies från din dator eller ställa in datorn så att du får en varning innan cookies sparas.

Vi rekommenderar att du läser igenom vår cookiepolicy noga innan du eventuellt ändrar dina cookieinställningar i din dator samt att du läser mer om cookies på andra webbplatser.

Om du ändrar cookieinställningarna kan din användarupplevelse försämras när du besöker oss.

Tänk på att om du inte accepterar cookies kan det finnas funktioner på Korkortsteori.se som inte kommer att fungera för dig.

Hur blockerar / raderar jag cookies i min webbläsare? Firefox Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) -> Privacy (sekretess) -> och raderar individuella cookies eller rensar din historik.

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Options (alternativ) -> privacy (sekretess) ->, på rullgardinsmenyn under History (historik) markerar du "Use custom settings for history" (använd anpassade inställningar för historik) -> och kryssar för "Always use private browsing mode" (använd alltid privat webbsökningsläge) och avmarkerar "Accept cookies from pages" (acceptera cookies från sidor).

Internet Explorer Du raderar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options (internet-alternativ) -> fliken General (allmänt) -> klicka på Delete (ta bort) -> Cookies -> Delete (ta bort).

Du blockerar cookies genom att gå till Tools (verktyg) -> Internet Options internet-alternativ) -> Privacy (sekretess) -> för skjutreglaget till toppen. På det här sättet blockerar du alla cookies. -> Klicka på OK.

Google Chrome Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Tools (verktyg) -> Clear browsing data (ta bort webbinformation -> Delete cookies and other site data (ta bort cookies och andra webbplats- och plugindata) -> Clear browsing data (rensa webbinformation).

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Show Advanced Options (visa avancerade inställningar) -> Content Settings (innehållsinställningar) -> klicka på "Block all sites from storing data" (förhindra att webbplatser sparar data) och markera "Block third-party cookies and site data" (blockera cookies och webbplatsdata från tredje part -> OK.

Safari Du raderar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> klicka på "Show Cookies" (visa cookies). Här kan du antingen radera cookies från en enda domän eller radera alla cookies.

Du blockerar cookies genom att klicka på verktygsknappen -> Settings (inställningar) -> Security (säkerhet) -> under "Accept Cookies" (acceptera cookies), välj "never" (aldrig).

För mer information se: https://www.pts.se/cookies

Korkortsteori.se använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats och för marknadsförings- och statistikändamål. Genom att fortsätta, förutsätter vi att du går med på att ta emot cookies från Korkortsteori.se.