Körkortsteori som är gratis

Att ta körkort idag är ofta dyrt och tidskrävande. Då det har tillkommit flera moment till körkortsutbildningen de senaste åren som inte funnits med tidigare. Det gäller främst för bilkörkortet där handledarutbildning krävs vid privat övningskörning samt utökad riskutbildning. Dessa utbildningsmoment är dessutom obligatoriska och måste genomföras innan du får göra förarprovet (teoriprovet och uppkörningen) för körkort hos Trafikverket.
Många väljer idag att öva privat med teorin då det vanligtvis är betydligt billigare än att öva hos en trafikskola. Dessutom behöver du inte vara hos trafikskolan när du övar utan kan välja att öva i din egen takt när det passar dig. Hos en trafikskola kan materialet för teorin kosta upp till 1000 kr men om du väljer att öva privat kan du köpa körkortsprogram för 200-300 kr.
Om du väljer att öva på egen hand tänk på att inte bara öva med frågor utan även läsa teori och öva med vägmärken då det ger en bättre förståelse för varför en fråga ska besvaras på ett visst sätt. Tänk även på att välja ett körkortsprogram som är uppdaterat för det året du ska skriva provet då nya regler kring körkorten och trafiken tillkommer och ändras från år till år.

På Korkortsteori.se finns flera funktioner och avsnitt med teori som du kan använda och öva inför teoriprovet. Om du behöver öva mera med körkortsprov och körkortsteori ingår det i våra körkortsprogram mer än 250 teoriavsnitt och fler övningar och tre st slutprov.
På denna sida hittar du även länkar till våra sektioner med gratis övningar och teori. Läs mer